Medlemsinfo

Kungsbacka Brukshundklubb – Ett hundliv med mening i

Det är våra medlemmar som gör klubben och vi är glada att du nu är en del av den. Det är vi tillsammans som är Kungsbacka BHK och i vår klubb är alla ekipage välkomna, oavsett ras eller utbildningsnivå. I vår klubb finns en mängd intresseområden och olika medlemmar ägnar sig åt olika hundsporter. Vi betraktar det som en tillgång!

Vår verksamhet är ideellt driven och bygger på att vi hjälper varandra. Det finns alltid en mängd uppgifter att utföra i klubben och som vi behöver hjälpas åt med att genomföra tillsammans. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller tävlar på elitnivå, allt engagemang och hjälp man kan bidra med till klubben är guld värt!

Att hjälpa till som exempelvis funktionär på någon av våra många tävlingar vi arrangerar, eller som medhjälpare på kurs och dylikt, ger dessutom nya medlemmar en chans att lära känna andra medlemmar, och äldre medlemmar en chans att lära känna de som är nya. Dessutom innebär det ofta helt unika chanser att få en inblick i olika delar av hundverksamheten och värdefulla kunskaper. Så tveka inte om du skulle kunna tänka dig att avsätta lite tid och kraft för att ta dig an någon syssla för klubbens räkning. Kontakta respektive sektor eller vår ordförande ordforande@kbhk.se om du vill bidra, håll utkik på hemsidan och i Facebookgruppen för att hjälpa till med gemensamt underhåll av vår fina anläggning – Alla behövs!!

Kungsbacka BHK är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och vi startade vår verksamhet 1967. Vi följer därmed de regler och ordningar som beslutas av Svenska Brukshundklubben centralt. Vår klubb är en ideell förening, som bygger på medlemmarnas intresse och engagemang. Det vi har gemensamt är ett intresse för hunden, och det är en utgångspunkt för all vår verksamhet. En policy för hundträning och hundhållning har tagits fram av Svenska Brukshundklubben. Som en del av SBK så har vi förbundit oss att följa policyn. Vi anser att det är ett viktigt dokument och uppmanar alla våra medlemmar att läsa och ta till sig av detta.

Medlemskommunikation
På vår hemsida www.kbhk.se hittar du all information du behöver om verksamheten samt våra aktiviteter och kursutbud. Ta gärna en titt där för att bekanta dig med klubben och vår verksamhet. Vi har en grupp på Facebook ”Kungsbackabrukshundklubb” samt ett Instagramkonto ”kungsbackabrukshundklubb”. Gå gärna med där om du t.ex. vill hitta träningskompisar eller skapa kontakt med andra medlemmar.

Nyhetsbreven ger dig viktig information om vad som händer på klubben samt när nya kurser läggs ut. Brevet skickas ut per mejl till alla som fyllt i vår ”Intresseanmälan” på hemsidan och därmed prenumererar på vårt Nyhetsbrev.

VIKTIG INFORMATION FÖR NYA MEDLEMMAR

Våra träningsplaner
Vi har stora träningsytor till vårt förfogande och som medlem har du självklart tillgång till dessa! Ha ett öga på vår Kalender som innehåller all verksamhet som bedrivs på klubben och tydligt talar om vilka planer som är bokade och när.

Följande gäller:
Kursverksamhet och tävlingar/prov har alltid företräde. Om planen är uthyrd gäller detta, samt våra Öppna Träningar. Det är alltid bra att slänga ett öga på Kalendern innan du åker upp till klubben, så det inte är tävling eller uthyrt när du tänkt träna.

Behöver du lamporna så glöm inte att släcka efter dig. Självklart ställer vi tillbaka material vi har använt och tar gemensamt ansvar för vår klubbs omvårdnad. Vart du tänder o släcker lampor hittar du info om här.

Uppbindningstolpar:
På plan 2 samt på vår Agilityplan (plan 1 C) finns uppbindningstolpar du kan använda om du behöver binda fast din hund t.ex. vid banvandring. Vi vill inte att du binder din hund direkt i våra staket som vi vill värna om, saknar du fler uppbindningsmöjligheter? Kontakta Drift och underhåll

Hundar på klubbområdet:
Du är välkommen att rasta din hund kring parkeringen och efter grusvägen. Det finns en uppmärkt rastslinga med start på grusvägen.
Det finns också en inhägnad rastgård utefter vägen om du fortsätter grusvägen förbi parkeringen. 

Självklart plockar vi upp efter våra hundar! Se till att din hund är färdigrastad innan ni kliver in på våra träningsplaner. När du promenerar med din hund på klubbområdet är det viktigt att du håller den kopplad eller under sådan kontroll att den inte kan komma fram till andra ekipage, eftersom det finns många hundar som inte uppskattar närkontakt med andra hundar. På planerna får man självklart ha hunden lös vid träning och lekbelöning, om den inte springer fram till andra ekipage och stör. I annat fall ska den även här vara kopplad. Alla är välkomna att träna sina hundar, i olika discipliner och på olika nivåer!

Löptikar:
När din hund löper är du välkommen att träna på plan 2, 3 och 1C, men inte på den stora gräsplanen plan 1. Undantag görs naturligtvis för tävling i de grenar som tillåter löptikar. Det kan också vara lämpligt att inte ta med din löpande tik in i klubbhuset, av respekt för andra.

Parkering:
Sker enbart på stora parkeringen (se karta). De som parkerar vid klubbstugan är enbart de som har kod till bommen.

Rökning:
Det finns askfat vid containrarna. Rökning är inte tillåten på andra platser.  

Klubbstugan:
Klubbstugan är låst med kodlås och står enbart öppen vid kurs eller Öppna Träningar, förutom Tävlingar och olika aktiviteter. De som har tillgång till koden är aktiva i klubben. De betalar då en avgift samt åtar sig att städa hela huset 1-2 ggr/år.

När klubbstugan står öppen i samband med aktiviteter så är du som medlem självklart välkommen in, så är även din hund. Du städar upp efter dig och din hund innan ni lämnar stugan, behöver du eventuella städmedel frågar du bara ansvarig om detta. Vi hjälps alla åt att hålla vår Klubbstuga ren och snygg!

Du kan köpa kaffe och dricka i klubbstugan, aktuell prislista finns. Betalning enbart via Swish, QR kod finns i cafeet. Glöm inte att märka din betalning med ”fika” !

Öppna träningar:
Träning som anordnas där alla medlemmar är välkomna oavsett nivå. Det finns en klubbvärd på plats. 
Öppenträningen sker stora delar av året, om och när meddelas löpande i respektive FB-sida.

Måndagar:
Rallylydnad plan 3 kl 18-19.30
Agilityträning plan 1C enbart VT kl 18-20

Tisdagar:
Lydnad/Brukslydnad ”Tisdagsträningar” Appellplanen – Plan 1
Under VT är det arrangerad träning på tisdagskvällar, där 2 klubbvärdar finns tillgängliga för att hjälpa till.
Ungefärligt schema under våra Tisdagsträningar: 18.30 Platsliggning med skott 18.45 Budföring med skott
19.00 Platsliggning utan skott 19.10 Sittande i grupp 19.20 Budföring utan skott.
När budföring utan skott är färdig kan man ta hjälp av träningsansvariga för att träna andra moment.

Onsdagar:
Rallylydnad plan 1E alt plan 3 kl 18-20

Torsdagar:
”Allmän Träning” plan 3 kl 18-19.30

Ny Medlem
På torsdagar kl.18-18.30 när det är allmän träning finns det klubbvärdar på plats med ”Fråga mig” västar. De kan svara på frågor du har om hundträning och klubben. Vill du skriva ut ditt medlemsbevis så gör du det via denna länken.

Egen Träning:
Även då vi har full kursverksamhet och Öppna Träningar inom flera grenar finns det såklart plats för Egen Träning för medlemmarna. De planer som inte är bokade får du som medlem använda fritt när som! Vi visar hänsyn för varandra genom att tex inte bygga upp rutor i vägen för framåtsändade, turas om på Agilityplanen, dela på Rallylydnadsmaterialet samt allt övrigt tillgängligt material.

Återigen – Varmt välkommen till Kungsbacka Brukshundklubb! Hoppas att du o din hund kommer att trivas 🙂

Kommande evenemang