Allmän träning

Onsdagar kl 18 – 19.30

På onsdagar träffas vi på klubben & tränar vad vi vill i gott umgänge på plan 3!

“Allmän Träning” finns till för många olika syften, vi är alla där utav olika anledningar, mål & träningsförutsättningar. Det vi har gemensamt är att vi vill ta den unika möjlighet en ideell förening innebär, att medlemmar kan skapa gemensamma träningstillfällen ihop där vi kan träna våra älskade hundar på det vi ser att de och vi behöver!

Kanske vill vi enbart träffa nya bekantskaper, få en stunds samvaro… Kanske vill vi träna Trix och enl Duktig Hund… Kanske vill jag utveckla vår vardagslydnad, med störning av andra hundar, såsom följsamhet & kontakt. Kanske behöver jag miljöträna min valp, passivitetsträna min unghund. Kanske upplever min hund svårigheter att vara runt andra hundar, kanske har jag fått en träningsplan kring tex hundmöten och behöver en trygg miljö att träna vidare i.

Kanske har du helt andra förutsättningar & syfte jämfört med din klubbkompis – det ni har gemensamt är att ni vill få till en bra träningssituation efter just era förväntningar & just er hunds förmåga!

Kanske önskar jag att kunna vara lika social som du kan, men våra hundar har helt olika förutsättningar för detta. Jag kanske måste befinna mig på längre avstånd från andra än du behöver – för mitt syfte med träningen är inte träna Trix mm, det är att jobba med min hunds förmåga att vara runt andra hundar och det är på klubben jag är trygg att göra detta.

Regler:

  • Vi håller koppelavstånd – detta innebär koppelavstånd dvs minst 1,5 meter emellan HUNDARNA. Vill vi stå närmare å prata är hunden bredvid mig och vi håller fortfarande avståndet emellan HUNDARNA! Alla hundar ska känna sig trygga i att det avstånd hålls!

  • Vi låter INTE hundarna vare sig leka eller umgås i koppel. Detta kan vi arrangera med bekanta & vänner innan träningen, alternativt utanför planen!

  • Vill vi köpa en kopp kaffe eller bara prata & umgås gör vi detta vid “fikabordet”, även här utan umgänge hundarna emellan. Här kan vi istället ta möjligheten att träna “vara väldigt nära”.
  • Vi är många som känner varandra, hundarna är vana att umgås men när vi är på “Allmän Träning” vid planen (plan 3) visar vi andra hundar hänsynen att våra egna inte kommer närma sig dem, utan håller koppelavstånd emellan hundarna!

Detta inger mig tryggheten att våga närma mig störningen för just min hund, för jag vet och litar på att vi här på träningen absolut kommer slippa en annan hund som kommer inpå oss, för här har alla samma ansvar! Kanske har just din hund inga svårigheter med det, men min har.

Kontaktperson & ansvarig : anna.halfvarsson@kbhk.se

Kommande evenemang