Träningsträffar för barn och ungdomar

Träningsträffar för Barn och Ungdomar 6-25 år med start 14/9

KBHK Ungdom har som målsättning att skapa en möjlighet för ungdomar att träffas och träna hund tillsammans och vi vill visa på den bredd av sporter och aktiviteter som finns. Vi hoppas också att fler ska upptäcka hur kul det är att utvecklas tillsammans med sin hund samtidigt som man träffar nya kompisar. Som en del i detta arbete kommer vi att dra i gång gratis träningsträffar för barn och ungdomar 6 – 25 år.

Då hundar är komplexa, och ibland nyckfulla små varelser, så är det ett krav att en förälder eller annan vuxen är med på aktiviteten och tar ansvar för sin hund. För ungdomar, 16 år och äldre, som är vana att hantera sin hund i närheten av andra hundar är det ok att komma själv. Vi tar INTE ansvar för hundarna!!
Vi kommer träffas på onsdagar kl 18.30 – 20.00. Vi startar tillsammans med en gemensam promenad för att lugna ner hundarna och därefter kommer vi att köra doggie-boogie, som är en uppvärmning med olika kontaktövningar till musik.
Efter uppvärmningen är det fritt fram att träna det man vill träna. Några kanske vill köra agility eller rally och i så fall plockar de gemensamt fram hinder och skyltar för det, några kanske vill köra specialsök och då gör vi det. Vill man köra vardagsaktiviteter så som att öva hundmöten eller att sätta sig vid ett bord och ta en fika medan hunden miljötränar – ja då gör man det. Träningsträffarna blir helt enkelt vad vi alla gör det till.
Det kommer att finnas en representant ifrån KBHK som håller ihop träningen men det kommer inte att vara en instruktör. Detta är således inte en kurs utan ett tillfälle att träna på sådant som du redan vet att du behöver träna på.
Vi hoppas att vi kommer ha världens roligaste onsdagar framöver.
Varmt Välkomna önskar KBHK Ungdom.– medlem i KBHK

Kommande evenemang